Polityka Prywatności

Polityka prywatności

Drogi Kliencie, zapraszamy do zapoznania się z zasadami gromadzenia, przetwarzania i ochrony danych osobowych w ramach naszej Polityki Prywatności. Administratorem przekazywanych przez Ciebie danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 r. poz. 922) jest Ewa Mrożek, prowadząca działalność gospodarczą jako firma System-k Ewa Mrożek  ( ul. Bogusława 60, 80-209 Chwaszczyno, NIP: 584-156-71-33 ).

Udostępnione nam przez Ciebie dane osobowe są przetwarzane w następujących celach:

- w zakresie niezbędnym do nawiązania, ukształtowania treści, zmiany, rozwiązania i prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną;

- w celu realizacji Twoich zamówień na produkty znajdujące się w asortymencie sklepu internetowego System-K;

- rozpatrywania złożonych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w wyniku odstąpienia od umowy i zwrotu zakupionego towaru;

- otrzymywania od nas informacji marketingowych w tym m.in. informacji o naszym sklepie, promocjach w przypadku wyrażenia przez Ciebie zgody na otrzymywanie od nas tego typu informacji;

- otrzymywania od nas informacji handlowych, a w tym m.in. informacji o ofercie, o naszych produktach i usługach w przypadku wyrażenia przez Ciebie zgody na otrzymywanie od nas tego typu informacji.

Podczas przeglądania naszej strony, przed zalogowaniem i rejestracją, odwiedzający pozostaje osoba anonimową. Jedyne dane gromadzone w tym momencie to adresy IP, które zbierane są wyłącznie ze względów administracyjnych oraz statystycznych. Są one zestawiane i mogą być udostępniane osobom trzecim (są to informacje takie jak ilość odsłon, wejść na stronę z danego regionu Polski, etc.). Zestawienia te w żadnym wypadku nie zawierają informacji pozwalających na zidentyfikowanie pojedynczego użytkownika i nie mają związku z danymi osobowymi powierzonymi nam przez osoby w sklepie zarejestrowanymi.   

Przekazanie nam danych osobowych jest działaniem dobrowolnym. Jednakże brak zgody na ich przetwarzanie może być równoznaczny z uniemożliwieniem świadczenia Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywania przez Ciebie zakupów za pośrednictwem sklepu internetowego system-k.pl.

Wszystkie dane osobowe, które zostały nam przekazane są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu na jaki klient wyraził zgodę. Jeżeli, wypełniając formularz rejestracyjny, wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych osobowych, to udzieliłeś tym samym zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych (imię, nazwisko, adres e-mail, adres korespondencyjny, numer telefonu) przez Ewę Mrożek prowadzącej działalność gospodarczą pod firmą System-k Ewa Mrożek  ( ul. Bogusława 60, 80-209 Chwaszczyno, NIP: 584-156-71-33 )– dalej System-k, w celach związanych z wykonaniem umowy sprzedaży przez System-k.

Dokonując tej czynności, oświadczyłeś jednocześnie, że zostałeś poinformowany przez System-k o tym, że administratorem danych osobowych będzie pani Ewa Mrożek, prowadzącej działalność gospodarczą pod firmą System-k Ewa Mrożek  ( ul. Bogusława 60, 80-209 Chwaszczyno, NIP: 584-156-71-33 ) oraz że przysługuje Ci prawo dostępu do treści danych, ich poprawiania, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu oraz o tym, że podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, ale jednocześnie niezbędne do kontaktu z Tobą, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1) oraz przepisami krajowymi.

Wypełniając formularz rejestracyjny możesz również wyrazić zgodę na otrzymywanie od nas informacji handlowej, jeżeli chciałbyś m.in. otrzymywać naszą aktualną ofertę, drogą elektroniczną lub drogą korespondencyjną. Jeżeli, wypełniając formularz rejestracyjny wyraziłeś zgodę na otrzymywanie informacji handlowej drogą elektroniczną to tym samym wyraziłeś zgodę na przesyłanie przez System-k korespondencji na wskazane adresy poczty elektronicznej, zawierającej informacje handlowe (w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 02.144.1204) dotyczące działalności System-k, oraz na przetwarzanie danych osobowych w tym celu (zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1) oraz przepisami krajowymi).

Dokonując tej czynności potwierdziłeś, że System-k poinformował Cię o tym, że wyrażenie niniejszej zgody jest dobrowolne oraz, że masz możliwość odwołania jej w każdym czasie. Jeżeli natomiast wypełniając formularz rejestracyjny wyraziłeś zgodę na przesyłanie informacji handlowych na wskazane adresy korespondencyjne, wyraziłeś zgodę na przesyłanie przez System-k korespondencji na wskazane adresy korespondencyjne, zawierającej informacje handlowe (w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 02.144.1204) dotyczące działalności System-k, oraz na przetwarzanie danych osobowych w tym celu (zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1) oraz przepisami krajowymi).

Dokonując tej czynności potwierdziłeś, że System-k poinformował Cię o tym, że wyrażenie niniejszej zgody jest dobrowolne oraz, że masz możliwość odwołania jej w każdym czasie. Wypełniając formularz rejestracyjny możesz również wyrazić zgodę na prowadzenie przez nas wobec Ciebie marketingu bezpośredniego, czyli informowania Cię o aktualnych promocjach lub organizowanych przez nas konkursach, drogą elektroniczną lub drogą korespondencyjną. W sytuacji, w której, wypełniając formularz rejestracyjny, wyraziłeś zgodę na prowadzenie marketingu bezpośredniego na wskazane adresy korespondencyjne, zgodziłeś się na prowadzenie marketingu bezpośredniego przez System-k na wskazane adresy korespondencyjne w ramach działalności System-k, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1) oraz przepisami krajowymi) i w tym celu przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Dokonując tej czynności potwierdziłeś, że System-k poinformował Cię o tym, że wyrażenie niniejszej zgody jest dobrowolne oraz, że masz możliwość odwołania jej w każdym czasie. Jeżeli natomiast wypełniając formularz rejestracyjny, wyraziłeś zgodę na prowadzenie marketingu bezpośredniego na wskazane adresy poczty elektronicznej, zgodziłeś się na prowadzenie marketingu bezpośredniego przez System-k, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1) oraz przepisami krajowymi) i w tym celu przetwarzanie danych osobowych.

Dokonując tej czynności potwierdziłeś, że System-k poinformował Cię o tym, że wyrażenie niniejszej zgody jest dobrowolne oraz, że masz możliwość odwołania jej w każdym czasie. Jeżeli podczas rejestracji nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zagwarantować dostępu do wszystkich funkcji naszego sklepu.

Prosimy pamiętać, że masz prawo w każdej chwili do aktualizacji lub usunięcia swoich danych osobowych. W przypadku zarejestrowanych klientów sklepu zmian można dokonać poprzez edycję w Panel klienta. W przypadku klientów niezarejestrowanych lub w przypadku chęci usunięcia danych prosimy o kontakt przez formularz kontaktowy. 

Zapewniamy, że nasza firma przestrzega polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań aby poziom świadczonych przez nas usług był na jak najwyższym poziomie i gwarantował jak największe bezpieczeństwo.   Sklep wykorzystuje pliki typu cookies w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem ze strony przez użytkownika. Pliki typu cookies umożliwiają w szczególności: a) utrzymanie sesji użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu oraz hasła, b) dostosowanie sklepu do potrzeb Użytkowników, c) tworzenie statystyk oglądalności podstron sklepu.     

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zgadzam się, zamknij
pixel